norsk / english

Om Rethink Dance

Rethink Dance er et kunstnerstyrt forum for nyskapende dansekunst. Forumet viser arbeider av koreografer som selv er utøvende i sine egne verk, og synliggjør dansekunstnere fra inn og utland som er ukjente for det norske dansepublikummet. Rethink Dance vil inspirere, skape utveksling og kompetanseheving, gjennom work in progress visninger, forestillinger, samtaler, og seminar.

Rethink Dance startet i juni 2009 som en festival for soloarbeider “Solodansfestivalen 8”. Festivalen ble holdt på Scenehuset, i samarbeid med Danseinformasjonen. I juni 2010 skiftet vi til dagens navn, og viste 6 soloer og to gruppearbeider i scenerommet på Rom for Dans, i samarbeid med Rom for Dans. I november 2011 ble Rethink Dance arrangert i samarbeid med RAS (Regional Arene for Samtidsdans) i Sandnes og Tou Scene i Stavanger. Her ble både internasjonale og nasjonale verk vist, av blant annet Irina Müller, Holden/Sortland/Myhre, Marit Sandsmark, Kristine Slettevold, Maja Roel, Ayara Hernández Holz og Felix Marchand. I tillegg samarbeidet Rethink Dance med RAS og teaterviter Karoline Skuseth om et to dagers seminar med innlegg fra blant andre Ina Christel Johannesen, Knut Ove Arntzen og Robert Steijn.

Rethink Dance 2013 vil finne sted i 13. – 17. februar på Dramatikkens hus og Dansens Hus i Oslo. Under Rethink Dance 2013 vil det bli vist arbeider av Diego Gil, Ingeleiv Berstad, Jefta van Dinther, Marte Reithaug Sterud, Marianne Kjærsund og Bryan Campbell, med flere. Ansvarlige for gjennomføringen av Rethink Dance 2013 er Rethink Dance er støttet av Norsk kulturråd og Fond For Utøvende kunstnere. Rethink Dance er produsert i samarbeid med Dramatikkens hus og Dansens Hus.

Initiativtagere og ansvarlige for gjennomføringen av Rethink Dance er dansekunstnere; Therese Markhus, Venke Sortland, Ingeleiv Berstad og Pernille Holden.

Therese Markhus er utdannet som danser ved London Contemporary Dance School og koreograf ved School for New Dance Development i Amsterdam. Markhus har jobbet som danser med Impure Company/Hooman Sharifi, Diego Gil, Irina Muller, Naiara Mendioroz, Pere Faura og Nat(T)prod./Kristine Slettevold. Markhus har produsert forestillingene ”Heart”, ”Simultaneously Involved”, ”Reflection” og ”Her shadow is named Susan”. Som koreograf har Markhus gjort flere bestillingsverk og samarbeidsprosjekter med ulike kunstnere som komponist Per Zanussi og Ning ensamble med forestillingen ”Our picture is continous fractions”. Markhus jobber for tiden for Regional Arena for Samtisdans (RAS). Markhus en av initiativtaker til Rethink Dance.

Venke Marie Sortland jobber som frilans dansekunstner med base i Oslo. Hun har sin kunstneriske utdannelse fra skolen for Samtidsdans i Oslo, 2002 – 2005. I 2008 var hun innehaver av skolarshipet DanceWEB Europe. Venke har jobbet som utøver for flere norske koreografer; Ingri Fiksdal, Prosjekt Isadora/Caroline Whalstøm Nesse og Camilla Myhre, Impure Company/Hooman Sharifi, Wee Company/Francesco Skavetta. Hun har også jobbet som utøver for den tyske koreografen Jana Umüssig, og den østeriske koreografen Philip Gehmacher. Venke har også jobbet i flere grupper; en trio med dansekunstner Pernille Holden og musiker Jo Berger Myhre, og i gruppen Nummen Safari. Hun driver også produksjonsenheten Landing. Venke underviser på Skolen for Samtidsdans.

Pernille Holden er utdannet ved Skolen for Samtidsdans, Oslo, 2003-05 og Spin Off ettårig forstudium, Oslo, 2002-03. I ettertid har Pernille har jobbet som utøver med blant andre Ingri Fiksdal, Zanussi /Markhus prosjekt, Skjeldal/Bjørkli, Nummen Safari, Impure Company/Hooman Sharifi og Prosjekt Isadora/ Caroline Whalstøm Nesse og Camilla Myhre Pernille jobber med egne prosjekter, og i konstellasjon med blant andre dansekunstner Venke Marie Sortland og musiker Jo Berger Myhre.

Ingeleiv Berstad er danser og koreograf fra Norge. Hun studerte MA i koreografi ved
Kunsthøgskolen i Oslo hvor hun avsluttet sommer 2012. Hun lager sine egne forestillinger, samarbeider med andre kunstnere og blir engasjert som utøver for andre koreografer. Hun gjennom noen år vært den ene halvdelen av Berstad/Skar og har etablert kollektivet Koreografistudentene sammen med Kristin Helgebostad og Eivind Seljeseth. I 2013 skal hun koreografere og/eller være utøver i samarbeid med bl.a Ingri Fiksdal, Human Failure Collective, Universal Performance. Hun mottok Danceweb-stipendet 2012 av Jardin dÉurope.

Onsdag 13. februar

kl: 12-14 / Dramatikkens hus
Lunsjpraksis (workshop)

Torsdag 14. februar

kl: 12-14 / Dramatikkens hus
Lunsjpraksis (workshop)

kl: 19.00 / Dramatikkens hus
Marte Reithaug Sterud, Marianne Kjærsund og Bryan Cambell
work in progress

Fredag 15. februar

kl: 12-14 / Dansens Hus
Lunsjpraksis (workshop)

15.00 / Dansens Hus
Dialogkafé

kl: 19.00 / Dramatikkens hus
Jared Gradinger & Angela Schubot - what they are instead of

kl: 21.00 / Dansens Hus
Ingeleiv Berstad & Julian Skar - ikkje sant (urpremiere)

Lørdag 16. februar

kl: 19.00 / Dramatikkens hus
Diego Gil - abstract attractions

kl: 19.00 / Dansens Hus
Ingeleiv Berstad & Julian Skar - ikkje sant

kl: 21.00 / Dansens Hus
Jefta van Dinther - kneeding

Søndag 17. februar

kl: 13-16 / Dansens Hus
Seminar

kl: 19.00 / Dansens Hus
Ingeleiv Berstad & Julian Skar - ikkje sant

BillettpriserDansens Hus:
Ordinærpris pr. forestilling: 160,-
Festivalpris pr. forestilling: 100,-
Kjøp billett til Dansens hus

Dramatikkens hus:
Ordinærpris pr. forestilling: 100,-
Festivalpris pr. forestilling: 60,-
billetter@dramatikkenshus.no

Lunsjpraksis:
Gratis

Seminar:
100,- inkl. lunsj og Rethink Dance nett

Påmelding til Lunsjpraksis og seminar: rethinkdance@gmail.com

Festivalpris:
Hvis du ser mer enn en forestilling i løpet av festivalen får du forestillingene til festivalpris. Du vil da få utdelt et festivalpass ved kjøp av første billett.

Rethink Dance er støttet av Norsk kulturråd og Fond For Utøvende kunstnere.
Rethink Dance er produsert i samarbeid med Dramatikkens hus og Dansens Hus.