norsk / english

Torsdag 14. februar

kl: 19.00 / Dramatikkens hus

Work in progress

Dette er en kveld hvor tre dansekunstnere presenterer prosjekter under utvikling, der de selv er utøvende. Du får her anledning til å bli bedre kjent med disse dansekunstnerne og hvordan de jobber, både gjennom et innblikk i kunstneriske prosesser som de er inne i for øyeblikket, gjennom å høre tankene bak arbeidet, og gjennom diskusjon rundt dette. Rethink Dance mener arbeid i prosess har en verdi i seg selv som kunstneriske uttrykk. Work in progress kvelden fungerer samtidig som et springbrett for videre utvikling og spredning av prosjektene.

Marte Reithaug Sterud

Marte Reithaug Sterud har studert moderne/samtidsdans ved Kunsthøgskolen i Oslo (2005-2008) og ved Skolen for Samtidsdans (2009-2010). Som skapende og utøvende danser med base i Oslo har hun gjennomført flere prosjekter i samarbeid med andre dansekunstnere, blant annet forestillingene Svidd (Volumfestivalen i Elverum, Prøverommet v/Oktoberdans og Mind the Gap, 2010), Plattform (En Kveld, 2011) og I tide og utide/Grønske (Vrangforestilling, 2011/2012). Hun har jobbet aktivt med spontankomposisjon gjennom det tverrkunstneriske visningskonseptet Anti-Loop og ved ukentlige klasser for dansere gjennom initiativet Goldfish Project. Hun har samarbeidet og arbeidet med blant annet Rannei Grenne, Jorunn Kjersem Hildre, Ann-Christin Berg Kongsness, Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas, Solveig Styve Holte, Haugen Produksjoner, Ingrid Lorentzen og Fin Walker. I tillegg er hun med i Framtidsdansbevegelsen, først og fremst representert gjennom nettsida framtidsdans.no, som ønsker å belyse verdier som engasjement, mot, solidaritet, vekst og fornying i en norsk dansekunstnerisk kontekst.

Marianne Kjærsund

Marianne Kjærsund er utdannet dansepedagog ved høgskolen i Bodø 2001. I tillegg har hun studert idrett grunnfag ved Norges Idrettshøgskole og Ettårig forstudium i dans i Oslo. Kjærsund har siden endt utdannelse undervist dans og arbeidet aktivt som medskapende danser i danseproduksjoner av Malin Hellkvist Sellén, Elle Sofe Henriksen, Henriette Pedersen, Hooman Sharifi, Karen Foss, Inger-Reidun Olsen,Maja Roel, Luis Della Mea, Mia Habib og Gustavo Lesgart. Hun har undervist samtidsdans bla ved PRODA, Spin Off ettårig forstudium, Skolen for Samtidsdans, Sunnhordland Folkehøgskole og Akademi for Scenekunst Fredrikstad.

Bryan Campbell

Bryan Campbell er en amerikansk dansekunstner som er basert i New York, Tyskland og Frankrike. Hans tidligere arbeider Seven Activities of the Historical Object, Research for the quadruped protagonist, og QUADRUPED PROTAGONIST har blitt presentert blant annet på steder som Théâtre de la Cité Internationale (Paris FR), Judson Church (New York USa), og GogolFest (Kiev UA). Han har studert ved New York University’s Tisch School of the Arts og Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD), og var deltaker i ex.e.r.ce 09/10 på Centre Chorégraphique National de Montpellier Languedoc Roussillon underledelse av Mathilde Monnier. Som utøver har han skapt og fortolket arbeider med blant andre Jana Unmüssig, David Wampach, David Parker, Christopher Williams og Sydney Skybetter.

Onsdag 13. februar

kl: 12-14 / Dramatikkens hus
Lunsjpraksis (workshop)

Torsdag 14. februar

kl: 12-14 / Dramatikkens hus
Lunsjpraksis (workshop)

kl: 19.00 / Dramatikkens hus
Marte Reithaug Sterud, Marianne Kjærsund og Bryan Cambell
work in progress

Fredag 15. februar

kl: 12-14 / Dansens Hus
Lunsjpraksis (workshop)

15.00 / Dansens Hus
Dialogkafé

kl: 19.00 / Dramatikkens hus
Jared Gradinger & Angela Schubot - what they are instead of

kl: 21.00 / Dansens Hus
Ingeleiv Berstad & Julian Skar - ikkje sant (urpremiere)

Lørdag 16. februar

kl: 19.00 / Dramatikkens hus
Diego Gil - abstract attractions

kl: 19.00 / Dansens Hus
Ingeleiv Berstad & Julian Skar - ikkje sant

kl: 21.00 / Dansens Hus
Jefta van Dinther - kneeding

Søndag 17. februar

kl: 13-16 / Dansens Hus
Seminar

kl: 19.00 / Dansens Hus
Ingeleiv Berstad & Julian Skar - ikkje sant

BillettpriserDansens Hus:
Ordinærpris pr. forestilling: 160,-
Festivalpris pr. forestilling: 100,-
Kjøp billett til Dansens hus

Dramatikkens hus:
Ordinærpris pr. forestilling: 100,-
Festivalpris pr. forestilling: 60,-
billetter@dramatikkenshus.no

Lunsjpraksis:
Gratis

Seminar:
100,- inkl. lunsj og Rethink Dance nett

Påmelding til Lunsjpraksis og seminar: rethinkdance@gmail.com

Festivalpris:
Hvis du ser mer enn en forestilling i løpet av festivalen får du forestillingene til festivalpris. Du vil da få utdelt et festivalpass ved kjøp av første billett.

Rethink Dance er støttet av Norsk kulturråd og Fond For Utøvende kunstnere.
Rethink Dance er produsert i samarbeid med Dramatikkens hus og Dansens Hus.